Playing Freeciv, one turn per day

Longturn

Community

Technical

Historical

Account

Suomipeli2023

Game played in 2023

Game info

Host: longturn.net
Port: 5070
Version: Freeciv 2.6
Admin: wieder
Created: 10.12.2022
Started: 07.01.2023
Ended: 25.04.2023

*THIS GAME HAS OFFICIALLY ENDED BUT IT'S VISIBLE HERE FOR TESTING PURPOSES. YELL! :D*

This is for those who have waited for a sequel to the previous Finnish Freeciv game played in 2011. That game ended in early 2012 few days before LT30 was launched here at Longturn. The main language for this new game is Finnish and it will be promoted in Finland. The previous Finnish game also had some international players even while most of the people were from Finland. This means that you can play even if you don't know Finnishs (also known as moontalk) but google translate might be handy.

Peli on niille jotka ovat odottaneet jatkoa aiemmalle suomalaiselle Freeciv-pelille, joka alkoi syksyllä 2011 ja päättyi tammikuussa 2012. Uuden pelin aloitus on viivästynyt aikatauluteknisistä syistä, ehkä muutamankin hetken ja muutaman lisää sen päälle. Tätä tulevaa peliä ajetaan Longturnin infralla, jotta pääsemme pelaamaan sitä niin pian kuin mahdollista. Longturnilla on valmiina kaikki tarvittava. Ilmoittautuminen, pelaajien delegointi muille lomien ajaksi sekä muukin ylläpitoon tarvittava toiminnallisuus. Käytettävissä on valmiita moninpeliin sopivia rulesettejä eli säännöstöjä, joista voimme valita suomipeliin parhaiten soveltuvan. Tammikuussa aloitettavaan peliin voidaan tehdä pelaajien toivomia omia muutoksia, kunhan ne eivät viivästytä sen aloitusta.

LTT eli LongTurn Traditional on säännöstö joka on suhteellisen lähellä Civ2:n pelikokemusta. Peliä on muunnettu niin, että vaikka mukana on Great Wondereita joita vain yksi pelaaja voi saada, on niiden määrää rajoitettu eikä yhden tai kahden sellaisen saaminen ratkaise peliä, kuten klassisten sääntöjen kanssa voi tapahtua. Niitä hankkimalla voi tietenkin saada merkittävää etua suhteessa muihin pelaajiin. Lisäksi peliin on lisätty jonkin verran elementtejä, jotka noudattavat klassisten pelien ajatusmaailmaa. Tässä säännöstössä demokratia on loppupelissä useimmiten se paras hallintomuoto, aivan samoin kuten myös klassisissa versioissa.

LTX eli LongTurn eXtended on säännöstö jossa on lähes kaikki mitä myös LTT:ssä, mutta sen päälle peliin on lisätty joitakin teknologioita, hallitusmuotoja sekä yksiköitä. Nämäkin ovat suhteellisen helposti omaksuttavissa jos vanhat pelit ovat tuttuja. Pääpaino on ollut siinä, että koko pelin ajan erilaisia mahdollisia järkeviä pelityylejä on enemmän ja mahdollisuus voittoon on helpompi myös silloin, jos pelaajalla on vain vähän maata jolle rakentaa valtakuntaansa. Demokratia ei myöskään ole lainkaan niin usein se paras vaihtoehto. Monimutkaisuuden osalta LTX-rulesetti on kuin Civ2 johon on lisätty määrällisesti Civ4:n laajennusosien massa sisältöä.

Kumpikaan ruleseteistä, LTT tai LTX eivät ole kuitenkaan kopioita kaupallisista peleistä. Ne on suunniteltu reiluun moninpeliin toisin kuin illustratiiviset vertailukohtansa.

Jotta pelaaminen olisi mielekästä, ei kummassakaan säännöstössä ole käytössä perinteistä teknologiakaupan muodostamaa ns. suosituimmuuskilpailua, vaan teknologian vaihtaminen tapahtuu yksiköiden avulla. Kaupankäynti ei myöskään ole vastaanottajalle täysin ilmaista. Eipä oikeassakaan maailmassa asioita opita tyhjästä ilman omaa panostusta. Karavaanien aiheuttamat ongelmat on poistettu ja useita perinteisten pelien epäreiluuksia on korjattu. Yksinkin pärjää, mutta liittoutumalla asiat hoituvat mukavammin, kuten muutenkin maailmassa. .

Kutsu kaverisi mukaan! Edellinen suomalainen peli oli uskomattoman hieno kokemus ja tällä on kaikki mahdollisuudet muodostua vastaavaksi elämykseksi jota jotkut pelaajat muistelevat vielä seuraavallakin vuosikymmenellä. Yksi siirto päivässä ja 23h vuorot saavat oman valtakunnan tuntumaan... omalta! .

Jos kiinnostusta on, voimme tehdä muokkauksia sääntöihin. Niiden tekemiseen on tässä vaiheessa aikaa ja resursseja. Niiden takia peliä ei kuitenkaan viivästytetä. Kaikkea ei voi saada, mutta kokonaisuuteen sopivat ja mahdollisuuksien mukaan tehtävät asiat voidaan lisätä. Voimme äänestää erilaisista vaihtoehdoista aloituspäivän lähestyessä. .

Pelin pituus riippuu pelaajista, mutta tyypillisesti tämän kaltaiset pelit kestävät noin 100-140 vuoroa joten pelaaminen loppuu ennen kesää. Suhteellisen lyhyestä vuoromäärästä huolimatta peli ei ole tynkä. Varsinkin alun dynamiikka on suunniteltu uudestaan ja vastaavien pelien alkuvaiheen hitaus on saatu karsittua lähes kokonaan pois. Alun kaupungit kasvavat kokoa muutamassa vuorossa, teknologiat halpenevat kun muut keksivät niitä ja yksiköiden liikkumisnopeus, kuten kartan skaalauskin, on noin 2-3 kertaa se mihin on totuttu. Näitä pelejä on myös pelattu parhaimmillaan 10 kertaa vuodessa viimeisten kymmenen vuoden aikana. LTT on ollut vakioitu sekä enemmän testattu säännöstö ja LTX se jota on pelattu vähemmän ja jossa saattaa olla enemmän sanottavaa tasapainotuksessa, tai sitten ei. .

Clientiksi sopii Freeciv 2.6 (SDL, GTK tai Qt) ja peli alkaa tammikuun 7. eli 7.1.2023. Tarkemmat ohjeet pelin clientin lataamiseen ja käyttöön julkistetaan lähempänä peliä, mutta osaavat voivat hakea sen heti osoitteesta http://freeciv.org/

players

# player nation idle winner
1 wieder
East German
2 fizu
Catalan
3 ollikka
random
4 Modeemirotta
Lithuanian
5 paavo
Karelian
6 huuru
Thai
7 xtzu
Ligurian
8 meton
Finnish
9 L1meE
Ukrainian
10 JaniHur
Ålander
11 jp
Pirate
12 v1znut
Mixtec
13 Raptori
Viking
14 mu
Ainu
15 Corbeau
Yugoslav
16 sparrow
Swiss
player list in plain text

Active games